Näin korjaat rikkinäisen tuulilasin

Näin korjaat rikkinäisen tuulilasin

Tuulilasin halkeaman korjaus on yksi autokorjaamojen suosituimmista palveluista. Tuulilasin paikka selittää erityisestä vahinkoherkkyydestä: kivet ja muut esineet voivat lentää pois edessä olevien autojen pyörien alta. Puun oksat voivat myös naarmuttaa lasia. Raesateet aiheuttavat joskus säröjä ja halkeamia. Vahinko ei tarkoita aina, että joudut vaihtamaan lasin. Joissakin tapauksissa se voidaan korjata. Tässä kerromme sinulle, milloin osa on mahdollista palauttaa ja mitä kuljettajan tulisi tehdä vikojen tapauksessa.

Saanko ajaa rikkinäisellä tuulilasilla?

 Kaikki tuulilasivahingot on korjattava heti, kun ovat tapahtuneet. Tähän on useita syitä: 

 • Tärinän ja lämpötilan muutoksille alttiiden viat voivat lisääntyä, joten rikkinäisen tuulilasin korjaus ei ole enää mahdollista. Osa on vaihdettava.
 • Halkeamat vaikeuttavat asianmukaisen todistuksen saamista katsastusta tehdessä. Ajoneuvon käyttäminen ilman tätä asiakirjaa on laitonta.
 • Näkyvyyden heikkeneminen. Halkeamat, säröt ja naarmut heikentävät näkyvyyttä, voivat vääristää kuvaa ja toimia ärsyttävänä tekijänä. Kaikki tämä vähentää kuljettajan valppautta ja voi aiheuttaa onnettomuuden. Lisäksi, jos vahinko on kuljettajan puolella pyyhkimen alueella, saatat saada sakkoja.

Saanko ajaa rikkinäisellä tuulilasilla

Saanko itse korjata rikkinäisen tuulilasin?

Huolimatta siitä, että löydät monia tuulilasin korjaussarjoja kaupoista, ei kuitenkaan suositella suorittamaan tee se itse -korjausta ilman asianmukaisia taitoja. On pidettävä mielessä, että korjattujen alueiden näkymättömyyden varmistamiseksi ja tuotteen alkuperäisen lujuuden palauttamiseksi on täytettävä useita edellytyksiä.

Vie auto korjaamolle, jos vahinko on tapahtunut. Auton huollon asiantuntijoilla on asianmukaiset taidot ja heillä on kaikki tarvittavat laitteet korkealaatuisten tuulilasin korjausten suorittamiseen. Esimerkiksi tuulilasin halkeaman leviämisen estämiseksi on porattava reikiä sen päihin. Tämä tehdään pyörivällä työkalulla. Tässä tapauksessa on erittäin tärkeää suunnitella työn tarkasti, jotta ongelma ei pahene. Työn suorittamisessa tarvitset lisäksi piirtopuikon nimisen työkalun, jonka avulla voidaan poistaa pienet fragmentit vaurioituneelta alueelta. Lisäksi monien yhdisteiden polymerointiin tarvitaan erityinen ultraviolettivalaisin. Vian liimaamisen jälkeen pinta hiotaan yleensä, mikä edellyttää myös asianmukaisten laitteiden ja erikoisaineiden käyttöä.

Saanko itse korjata rikkinäisen tuulilasin

Milloin tuulilasi pitää vaihtaa?

 Kaikki viat eivät ole korjattavissa. Yleensä pienet voidaan korjata. Sinun tulee vaihtaa lasin seuraavissa tilanteissa: 

 • Kuljettajan näkökentässä on vikoja
 • Särö on alle 25 cm tuulilasin reunasta
 • Vian halkaisija ylittää 1,5 cm
 • Halkeama koskettaa kahta tai useampaa tuulilasin reunaa
 • Pienet halkeamat peittävät yli 30 % tuulilasin alueesta
 • Rei’itysvauriot
 • Viat, jotka haittaavat muiden komponenttien kuten lämmityselementtien, valo- ja sadeanturin jne. toimintaa.

Mitä teen, jos tuulilasiin ilmenee vikoja?

 Suorita seuraavat toimenpiteet: 

 • Pysäytä auto.
 • Suojaa vaurioitunut alue teipillä, jotta kosteus ja lika eivät pääse halkeamaan, mikä saattaa tehdä osan korjaamattomaksi. Varmista kuitenkin, että teippi ei ole suorassa kosketuksessa vaurioituneen alueen kanssa. Käytä paperia tai sellofaania eristeenä.
 • Älä yritä estää tuulilasin halkeaman leviämistä täyttämällä se pikaliimalla tai kynsilakalla. Tästä ei vain ole mitään apua, vaan se jopa pahentaa tilannetta.
 • Älä jätä autoa rikkinäisellä lasilla parkkipaikalla aurinkoon. Lämpötilan noustessa matkustamossa tuulilasin paine nousee samalla, mikä voi johtaa vielä suurempiin vaurioihin.
 • Jos vika on kuljettajan näkökentällä, nosta tai laske istuinta näkyvyyden parantamiseksi.
 • Yritä viedä auto asiantuntijoille niin pian kuin mahdollista. Yritä välttää huonolaatuisia teitä ja aja tasaisesti, kun ajat korjaamolle. Iskut ja tärinät voivat aiheuttaa halkeaman kasvamista.

Mitä teen, jos tuulilasiin ilmenee vikoja

Johtopäätös

Tuulilasin halkeamien korjaus auttaa palauttamaan sen alkuperäisen ulkonäön vain, jos ammattilaiset tekevät sen. Mitä nopeammin haet asiantuntijoiden apua, sitä todennäköisemmin saat laadukkaan työtuloksen. Vihjeemme auttavat sinua pääsemään korjaamolle ilman vahingon pahenemisen riskiä.

Kommentoi

Your email address will not be published. Required fields are marked *