Miten valitset kojelautakameran

Miten valitset kojelautakameran

Auto-onnettomuuksien yhteydessä on usein erimielisyyksiä. Jotta ne voidaan ratkaista, täytyy tietää kaikki tapahtuman yksityiskohdat. Kojelautakamerat ovat yhä suositumpia. Niiden tallentamat tiedot voivat tarjota todistusaineistoa vakuutusyhtiöille. Lue, mitkä ovat hyvän kojelautakameran ominaisuudet.

 8 tärkeää ominaisuutta 

 1. Resoluutio. Kuvan korkeus ja leveys määrittää pikselien lukumäärän, ja se vaikuttaa suoraan videon laatuun. Mitä korkeampi resoluutio on, sitä yksityiskohtaisempi on kuva. Tämän avulla voit esimerkiksi nähdä vastaantulevan ajoneuvon kuljettajan ja mikä häiritsi häntä ajaessaan. Nykyään on olemassa seuraavat standariresoluutiot:
  1. VGA. 640×480 pikseliä. Tämä on vanha standardi, jota käytetään nykyään harvoin, ja jonka kuvanlaatu on keskinkertainen.
  2. HD. 1280×720 pikseliä. Sen avulla kuva on laadukkaampi, ja sitä voi suurentaa kannettavan tietokoneen ruudun kokoiseksi ilman, että kuvanlaatu kärsii. Usein kuitenkin esimerkiksi rekisterikilven numeroa on vaikea nähdä kokonaan.
  3. Full HD. 1920×1080 pikseliä. Tällä videostandardilla näet pienet yksityiskohdat laajakuvatelevisiossa.
  4. Super HD. 2304×1296 pikseliä. Kuva on 1,5 kertaa terävämpi kuin Full HD -kuva.
 2. Tiedonsiirtonopeus. Kuvan määritelmä riippuu tiedonsiirtonopeudesta (siirretyn informaation määrä sekunnissa). Jos se on alle 12 Mbit/s, ei ole mahdollista nähdä yksityiskohtia, kuten rekisterikilpi tai automalli. Lisäksi matala keskusyksikön nopeus saattaa aiheuttaa sen, että video pysähtyy jopa 5 sekunniksi, jolloin saatat hukata tärkeitä hetkiä.
 3. Sensorin koko ja megapikselien määrä. Suurempi sensori tarkoittaa parempaa videon laatua. Sensorin herkkyys riippuu sen koosta, ja se on erittäin tärkeää hämärässä kuvattaessa. 3–5 megapikselin sensori on riittävä Full HD -videolle. Ei ole kannattavaa hankkia kameraa, jolla on suurempi megapikselimäärä, sillä sen ominaisuudet jäävät käyttämättä.
Sensorin koko ja megapikselien määrä
 1. Kuvakulma. Mitä laajempi kuvakulma on, sitä suuremman kuvan kamera tallentaa. Erittäin laaja kuvakulma luo kuitenkin vääristymiä. 100–130° kuvakulma on riittävä varmistamaan optimaalisen näkymän.
Kuvakulma
 1. Linssien lukumäärä. Kojelautakamerat, joissa on vain yksi linkki, tallentavat vain edessä olevan tien. Siksi kannattaa ostaa kojelautakamera, jossa on paikat ylimääräisillä linsseille, mieluiten kolmelle. Näin pystyt tallentamaan tapahtumat kaikilta puolilta.
 2. Virtalähde. Patterilla toimivat kojelautakamerat eivät sovi pitkille ajomatkoille. Jos vietät paljon aikaa autossasi, sinun kannattaa ostaa kojelautakamera, jossa on adapteri tupakansytyttimeen.
Virtalähde
 1. Asennustapa. Kojelautakameran kannake voidaan kiinnittää tuulilasiin imukupilla tai kaksipuolisella liimateipillä. Imukuppi on melko iso, mutta se voidaan asentaa uudelleen. Liimateippi on kertakäyttöinen. Kojelautakamera voidaan kiinnittää kannakkeeseen edullisella kierrejousella tai kalliimmalla, käyttäjäystävällisellä magneetilla.
Asennustapa
 1. Lisätoiminnot:

 • i Useimmissä nykyaikaisissa kojelautakameroissa on G-shock-anturi, joka tallentaa iskuhetken. Kun se aktivoituu, kamera tallentaa kuvamateriaalin muutama sekunti ennen iskua ja muutama sekunti iskun jälkeen kirjoitussuojalla varustettuun tallennustilaan.
 • i Joissakin videonauhureissa on SD-muistikortti. Niiden avulla voit siirtää tarvittavan osan videosta.
 • i Joissakin kojelautakameroissa on näyttö. Tämän avulla voit katsoa tallennettuja videoita.
 • i Kojelautakamerat, joissa on GPS, ovat kätevämpiä. GPS säätää ajan ja päivän automaattisesti, tallentaa paikan ja ajonopeuden.
 • i IR- tai LED-valo auttaa tallentamaan tieliikenneonnettomuuden yöllä.

Lopuksi

Kojelautakamera on kätevä lisätarvike autoosi. Sen avulla ratkaiset useita erimielisyyksiä, jotka tapahtuvat tien päällä, ja löydät lainrikkojan, joka vahingoitti parkkeerattua autoasi. Edeltävän listan avulla valitset parhaan itsellesi sopivan kojelautakameran edulliseen hintaan kunnollisilla ominaisuuksilla.

Kommentoi

Your email address will not be published. Required fields are marked *