Miten kesä- ja talvirenkaat tulisi säilyttää?

Miten kesä- ja talvirenkaat tulisi säilyttää?

Vinkki 1. Etsi sopiva paikka

Renkaat tulisi säilyttää kuivassa, puhtaassa ja hyvin ilmastoidussa paikassa. Lämpötilan tulisi olla 10-25 °C. Varmista, että renkaat eivät ole alttiina auringonvalolle: UV-säteily tuhoaa kumia. Ilmankosteuden tulee olla 50–60 %. Jos se on korkeampi, tuuleta huone säännöllisesti.

Vinkki 2. Merkitse renkaat, jotta voit asentaa ne uudelleen oikein

Kun renkaat on poistettu, merkitse ne renkaan pyörimissuunnan ja asennuskohdan osoittamiseksi. Tämä helpottaa huomattavasti niiden asentamista uudelleen.

Vinkki 3. Puhdista renkaat ennen kuin laitat ne säilytykseen

Poista kivet kulutuspinnalta, pese ja kuivaa renkaat ja käsittele niitä erikoisaineella kumin suojaamiseksi kuivumiselta. Noudata huolellisesti autonhoitotuotteiden ohjeita. Älä käytä sopimattomia yhdisteitä – tämä johtaa renkaan ennenaikaiseen kulumiseen.

Vinkki 4. Aseta renkaat oikein

Jos aiot säilyttää renkaat poistamatta niitä vanteista, aseta ne vaakasuoraan. Voit pinota renkaat päällekkäin. Tilan säästämiseksi voit ripustaa jokaisen renkaan erikseen. Jos säilytät renkaita ilman vanteita, älä aseta niitä vaakasuoraan tai ripusta niitä, koska se voi heikentää pitokykyä ja nopeuttaa kulutuspinnan kulumista. Säilytä renkaat pystysuorassa asennossa. On parempi käyttää puolipyöreää koveraa pintaa tukena osien muodonmuutoksen estämiseksi. Käännä renkaat hiukan vähintään kerran kuukaudessa.

Vinkki 5. Käytä erityisiä säilytyspusseja

Pussit auttavat suojaamaan renkaita lialta, kosteudelta ja vaurioilta. Käytä vain tätä tarkoitusta varten valmistettuja pusseja, koska kondensaatti voi kerääntyä tavallisiin muovi- tai jätepusseihin, mikä johtaisi rengasvaurioihin. Osta rengaspussit.

Vinkki 6. Suojaa renkaasi pakkaselta

Jos et voi säilyttää renkaita lämmitetyssä huoneessa talvella, käsittele niitä erityisellä suoja-aineella. Tämä estää niitä halkeilemasta alhaisten lämpötilojen vuoksi.

Vinkki 7. Käytä ammattimaista säilytyspalvelua

Jos sinulla ei ole sopivaa renkaiden säilytyspaikkaa, voit käyttää säilytyspalvelua. Ennen kuin teet mitään, lue sopimus huolellisesti: sen tulee sisältää lämpötila, kosteus ja muut varastointiolosuhteet.

Kommentoi

Your email address will not be published. Required fields are marked *